web page hit counter

Διανύουμε µια εποχή ραγδαίας αύξησης του ρυθμού ανταλλαγής δεδομένων όχι µόνο µέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και µέσω mobile συσκευών. Τα κινητά τρίτης γενιάς και τα tablet pc προκαλούν µεγάλες αλλαγές στην καθηµερινότητα του απλού χρήστη. Με την διάδοση του mobile Internet σε ολοένα αυξανόμενες ταχύτητες και την απότοµη αύξηση των υπολογιστικών ικανοτήτων των κινητών και tablets, χωρίς να αυξηθεί όµως το κόστος τους, προσφέρετε γόνιµο έδαφος για την ανάπτυξη πληθώρας ευέλικτων εφαρµογών.


Η ανάγκη ανάπτυξης εξελιγμένων εφαρμογών για φορητές συσκευές δηµιουργείται µέσα από την εξοικείωση ολοένα αυξανόμενης µερίδας του πληθυσµού µε τις τεχνολογίες που προσφέρονται. Τέτοιες συσκευές πλεονεκτούν έναντι των ηλεκτρονικών υπολογιστών όχι µόνο λόγω της φορητότητας και του µικρού τους µεγέθους, αλλά και λόγω της δυνατότητας τους, να παρέχουν απλές στην χρήση εφαρµογές, µε εντυπωσιακή διεπαφή χρήστη, πολλές φορές χωρίς απαραίτητη τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Ο µεγαλύτερος αριθµός τέτοιων εφαρµογών που αναπτύσσονται σήµερα, δηµιουργούνται από µικρές οµάδες προγραµµατιστών και διατίθενται δωρεάν δίνοντας επιλογές στους χρήστες και προωθώντας περαιτέρω εξοικείωση µε τα περιβάλλοντα αυτά.


Το Connecting + αποτελεί ένα διαβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα το οποίο εποπτεύεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το Connecting + απευθύνεται στους πολίτες και στα μέλη των Europe Direct. Η εφαρμογή παρέχει γρήγορη, έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται με το Europe Direct καθώς και για τις δράσεις του.


Το Connecting + διαθέτει απλή δομή ώστε να διευκολύνει ακόμα και πολίτες / μέλη του Europe Direct που δεν έχουν καθόλου σχέση με τη χρήση της νέας τεχνολογίας.


Στόχος του «Connecting + » είναι να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις του Europe Direct.


Η βασική καινοτομία του «Connecting + » είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις ανακοινώσεις καθώς και για τις δράσεις του Europe Direct.


To Connecting + αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

1. Το πληροφοριακό σύστημα για την καταχώρηση των δράσεων από τα γραφεία Europe Direct

2. Την διαδικτυακή εφαρμογή για την άμεση ενημέρωση και πληροφόριση των χρηστών καθώς και των γραφείων Europe Direct σε όλη την Ελλάδα.

3. Την Android εφαρμογή για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των χρηστών μέσω φορητών συσκευών.

To Connecting + αναμένεται να φέρει πιο κοντά την κοινωνία με το Europe Direct, να εκσυγχρονίσει κάποιες διαστάσεις της επικοινωνίας Europe Direct – Πολίτη και τελικά να βελτιώσει τον τρόπο ενημέρωσης του Europe Direct συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας της επικοινωνίας.


Η ιδέα βασίζεται στο σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας με όνομα «e-Αιμοδότες».


Το Connecting + υλοποιήθηκε και παραχωρήθηκε δωρεάν από τα μέλη της Ομάδας του e-Αιμοδότες, Άγγελο Μιχαήλ Χουβαρδά και Λέανδρο Κουρτίδη